Als je vragen hebt over onze producten, kun je altijd contact opnemen met het team hier op albemarlehospital.com voor advies.

Voordat u contact met ons opneemt over onze diensten, vindt u hieronder nuttige informatie over bestellen, betalen en verzenden.

Bestelling Plaatsen

Om te bestellen bij de online apotheek albemarlehospital.com, selecteert u gewoon de artikelen die u wilt, voegt u ze toe aan uw winkelmandje en plaatst u de bestelling.

We vragen respectvol dat wanneer u de verzendgegevens opgeeft op het moment van het plaatsen van uw bestelling, u er zorgvuldig op let dat u de juiste postcode, het adres, de naam en alle andere informatie die wordt gevraagd, vermeldt. De kleinste fout of onnauwkeurigheid van het adres kan leiden tot een aanzienlijke vertraging tijdens de verzending of zelfs tot het kwijtraken van uw bestelling.

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, wordt u doorgestuurd naar onze beveiligde betalingspagina om uw bestelling met creditcard te betalen. Als alternatief kunt u een factuur op uw e-mailadres ontvangen, zodat u een andere betalingsoptie kunt kiezen. Lees de betalingsinstructies aandachtig door,om onnodige vertragingen tot een minimum te beperken.

Betaal Opties

Omdat we de privacy van onze klanten waarderen, doen we er alles aan om zoveel mogelijk betalingsalternatieven aan te bieden. Omwille van discretie, gemak en veiligheid accepteren we niet alleen creditcardbetalingen, maar ook pinbetalingen, PayPal-geldoverschrijvingen en, voor maximale anonimiteit, specifieke cryptocurrencies (bijv. Bitcoin).

In het beste geval moeten consumenten betalen via bankoverschrijving of Bitcoin. Betalingen van klanten die deze methoden gebruiken, hoeven niet te worden geverifieerd. Hun transacties worden ook sneller verwerkt en ze genieten van 10% korting op grote bestellingen wanneer ze deze betaalmethoden gebruiken.

Uw bestelling bezorgen

Na een succesvolle betaling wordt uw bestelling verwerkt voor verzending en ontvangt u binnen 2 tot 5 werkdagen een trackingcode. Zendingen worden vanaf verschillende plaatsen verzonden om maximale discretie te bieden en de grootste mogelijkheid om op tijd aan te komen.

Als uw bestelling te groot is om in onze standaard kleine pakketten te passen, splitsen we deze op in het juiste aantal kleinere pakketten. Ongeacht het totale bedrag van uw aankoop of het aantal afzonderlijke kleinere pakketten dat we moeten verzenden, wordt voor elke bestelling een enkel vast verzend- en administratietarief van € 27,20 in rekening gebracht. Pakketen worden verzonden met PostNL naar alle grote steden in Nederland binnen 7 tot 10 werkdagen. Het kan 15 tot 20 werkdagen duren voordat bepaalde pakketten in afgelegen steden aankomen als gevolg van inefficiëntie van de postdienst of andere redenen.

Speciale Verkpakking

Wanneer u een bestelling bij ons plaatst, begrijpen we uw behoefte aan volledige geheimhouding en anonimiteit. Daarom doen we er bij het inpakken en vervoeren van uw artikelen alles aan om te allen tijde discretie te garanderen door nooit informatie aan externe dienstverleners vrij te geven.

Wij zorgen ervoor dat alle pakketten in alle geheim worden verzonden. De naam van ons bedrijf, of iets anders dat zou suggereren dat de inhoud medicinaal is, staat nooit op de buitenverpakking.

Uw bestelling volgen

U kunt uw pakket op elk moment tijdens het verzendproces volgen om de huidige locatie te vinden. Voor zendingen binnen Nederland, of voor geïmporteerde producten die bij de douane van Nederland zijn aangekomen, volgt u uw bestelling op:

postnl.post

Als uw bestelling nog niet bij de Nederlandse grens is aangekomen, of om een ​​internationale zending naar een ander land in Europa, de VS, Canada, Azië of Zuid-Afrika te volgen, gebruik dan:

aftership.com

Uw trackingcode voor verzending wordt 2 tot 5 werkdagen nadat uw bestelling is betaald actief,waarna ons systeem deze automatisch naar u e-mailt.

Verkeerde Verzending

Als uw bestelling niet is aangekomen, is uw bestelling mogelijk zoekgeraakt in de post. Als het 30 dagen geleden is dat je je bestelling hebt geplaatst en je hebt je pakket nog steeds niet per post ontvangen, laat het ons dan weten door een bericht te sturen met je bestelgegevens in het onderstaande formulier.

Onze medewerkers zullen uw bestelling problemen zo snel mogelijk onderzoeken en oplossen zodra ze hebben bevestigd dat u uw bestelling niet heeft ontvangen.

Retourneren en terugbetalingen

Laat het ons zo snel mogelijk weten als uw bestelling is aangekomen met beschadigde, verlopen of ontbrekende producten erin. Maak hiervoor een foto van alles wat je hebt ontvangen, inclusief de verpakkingsetiketten, en verstuur deze naar ons. Dit zal ons helpen te bepalen wat er is gebeurd en hoe dergelijke problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. In de meeste gevallen zullen we binnen twee werkdagen reageren met de resultaten van ons onderzoek.

We kunnen u mogelijk tegemoet komen door de ontbrekende artikelen gratis opnieuw te verzenden, een gedeeltelijke terugbetaling of een tegoed voor een toekomstige aankoop of een kortingsbon aan te bieden.

Stuur ons een bericht

Als u nog steeds niet kunt vinden wat u zoekt of als u contact wilt opnemen met een van onze medewerkers van de klantenservice over een specifiek probleem met onze producten of over eventuele zorgen over uw bestelling, stuur dan een supportticket met behulp van de button link hieronder.

Ons kantoor is geopend van maandag tot vrijdag. We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren, maar als gevolg van tijdsverschillen tussen u en onze Klantenservice, kan het tot twee werkdagen duren.